Turarkivet

Turarkivet

Scroll ned og bli med på tur til…

Toppturer

Det er noe helt spesielt med å stå på toppen av et høyt fjell. Etter å ha jobbet mot alle høydemetrene og motbakkene er belønningen ofte et fantastisk skue og morsom nedkjøring på ski. Noen ganger får en kjenne på følelsen av luftig eksponering og stegjern, isøks og kanskje også klatreutstyret må frem for å komme helt til toppen.

Skiturer

Lange strekk over fjell, vidde og bre fra hytte til hytte eller med pulken på slep - en skitur i høyfjellet byr på storslåtte naturopplevelser, kontraster og utfordringer. Mulighetene er mange, og store deler av Norge kan vinterstid krysses sammenhengene på ski gjennom et unikt rutenett. Her ønsker vi å dele noen av de flotteste skiturene over fjell og vidde.

Breturer

Breer og brearmer er spennende turmål med sine sprekker, formasjoner og kraftige bevegelser, som lager buldrene lyder i det den flytter på seg. Enten det er tur på blåisen med stegjern og isøks eller lengre skitur i tau over snødekt bre, byr turen på utfordringer med å bevege seg trygt forbi bresprekker, snøbroer og isbrønner.

Flotte toppturer på ski i Jotunheimen

Toppturer på ski i fjellet er noen av de flotteste og morsomste turene en kan gå. Mange høydemeter med stigning belønnes med morsom nedkjøring og flott utsikt. I Jotunheimen er mulighetene mange og sesongen er lang, ofte til langt ut i juni. Her er et knippe turer som virkelig anbefales!

Les mer

Eventyrlige fjellturer med fjordutsikt

Det er særlig på Vestlandet en finner turer i bratte fjell- og dalsider som stuper ned i fjorden. Innerst i mange av våre fjorder er det muligheter for flotte turer i dramatisk fjellandskap med typisk Vestlands-terreng. Her er et knippe med flotte fotturer langs bratte fjellsider til utsiktspunkt med spektakulær utsikt ned i daler og fjorder.

Les mer

Magiske toppturer på ski i Hardanger

Få områder i Norge byr på så mye variasjon i landskapet som Hardanger. Her finner en høye og bratte fjell som stuper bratt ned i fjorden, noen av Norges største breer og høye fossefall. Hardanger er området rundt Hardangerfjorden med sine dramatiske fjordarmer. Her er ofte en lang og flott ski sessong med mange spennende toppturmuligheter med flott utsikt.

Les mer

Spektakulære turisthytter

Byggingen av turisthytter i fjellet har gjort det enklere for fjellfolk å ta seg frem over lengre turer i fjellet. Flere av turisthyttene ligger spektakulært til på de utroligste plasser. Bli med til noen turisthytter som er verdt turen i seg selv, grunnet sin flotte og spesielle beliggenhet.

Les mer

Fantastiske toppturer med kryssing av bre

Toppturer i fjellet er noen av de flotteste og morsomste turene en kan gå. Noen av de mest spektakulære toppturene i Norge krever kryssing av bre, noe som gjør turen til en ekstra spennende og flott opplevelse. Bli med på noen flotte toppturer i Jotunheimen og Breheimen som enten krever eller kan kombineres med kryssing av flotte breer for å nå toppen.

Les mer

Finn en tur....

Sjekk ut turer etter ulike områder under ved å trykke på pluss tegnet....

Østlandet

Hemsedals- og Golsfjella

Fjordane

Smørstabbtindan

Smørstabbtindene nord-vest i Jotunheimen danner en flott ryggtravers som går i en hesteskoform rundt Leirbrean. Med breer på alle kanter og en fantastisk utsikt mot Sognefjellet og Hurrungane er denne traversen regnet som en av landets flotteste å gå.

Les mer

Høgruta i Jotunheimen

Jotunheimen har fått sin Haute Route og på kort tid har ruten blitt usedvanlig populær. Høgruta i Jotunheimen går over de høyeste fjellene i Nord-Europa, et utmerket område for toppturer vinterstid. Fra Gjendesheim i øst går en over 5 av av Jotunheimens høyeste topper før en ender på på Krossbu i vest etter å ha tilbakelagt nesten 90 km og 7.000 høydemetere på ski.

Les mer

Josten på langs

Turen over den 60 km lange Jostedalsbreen er et rent natureventyr og den komplette skitur. Underveis vil en kunne oppleve dramatiske brefall, bratte fjellsider, langstrakt breplatå, høye topper, vakre utsiktspunkt og alt vær Jostedalsbreen har å by på. Josten på langs er blitt en turklassiker som handler om å gå fastlands Europas største isbre fra nord til sør. En bestigning av Lodalskåpa og Brenibba hører med. Jostedalsbreen har blitt en av de store vårklassikerne blant skiturer.

Les mer

Breene i Jotunheimen

Mange av de flotteste stortoppene i Jotunheimen er omringet av breer og krever kryssing av disse for å nå toppen. Jotunheimen er det fjellområdet i Norge med flest breer, men disse er likevel langt nede på listen over landets største. Breene i Jotunheimen er likevel flotte og det finnes mange fine brefall i Jotunheimen, spesielt rundt Smørstabbtindene, Memurutindene og i Galdhøpiggmassivet. Bli med å opplev en rekke av de største og flotteste breene i Jotunheimen.

Les mer