Fjellprofiler

FJELLPROFILER

UTFORSK TINDERANGLING LANGS ALPINE TINDER

Utforsk alpine fjell, ryggtraverser og tinder gjennom våre fjellprofiler. Fjellprofilen beskriver de flotteste, men litt mer krevende toppene som gjerne ligger i et noe mer komplekst terreng med en viss alpin karakter. På fjellprofilene beskrives flere av de ulike rutene mot toppen, hva som kreves for å nå toppen og vanskelighetsgrad.

Fjellprofilene er ment for å gi inspirasjon, informasjon og forslag til turer, samt gi en indikasjon til å kunne vurdere om en kan nå toppen av tinden etter egen evne. Profilene er ikke en fører og informasjonen bør derfor ikke benyttes deretter. Omtalte ruter og forhold i terrenget kan endres fra år til år og derfor utgjøre en fare. Søk derfor alltid oppdatert informasjon. Velg tur etter evne og inneha kompetanse som turen krever. 

Dersom en ikke innehar kompetanse til å nå toppen vil de fleste kunne nå toppene beskrevet ved å benytte en fjellfører eller tindeveileder. Når en ferdes i nye,  ukjente og krevende områder blir turopplevelsen ofte bedre ved å benytte seg av en lokalkjent og sertifisert tindevegleder.

Fjellprofilene er under utvikling og flere kommer fortløpende. 

Glittertinden - kommer

Memurutindtraversen - kommer

Falketind - kommer

Uranostinden - kommer

Torfinnstindene - kommer

Hurrungane

Skagastølsryggen og Storen (2.405 moh) i Hurrungane.

Storen - kommer

Soleibotntindene

Dyrhaugstindtraversen - kommer

Store Ringstind - kommer

Styggedalstraversen - kommer

Breheimen og Jostedalsbreen

Folgefonna og Rosendalsalpene

Bjørndalstraversen mellom Bjørndalstindane og Juklavasskruna.

Bjørndalstraversen - kommer

Gygrastolen - kommer

Romsdalen

Romsdalshornet (1.550 moh) er blant landets mest kjente klatretopper, her sett fra Blånebba.

Romsdalshornet - kommer

Venjetindstraversen - kommer

Sunnmørsalpene

Mohns topp sett fra Slingsbys topp.

Mohns topp- kommer

Slingsbys topp - kommer

Spektakulære breturer

Breene er flotte og spennende turmål og her til lands har vi mange av dem. Blåis og snømasser i bevegelse, med oppsprukne issprekker er et imponerende naturfenomen og det kreves kunnskap om trygg ferdsel på bre før en legger ut på slike turer uten kvalifisert brefører. Her har vi samlet noen av de flotteste breturene i brefall og på brearmer med blåis. 

Les mer