Jotunheimen

Jotunheimen

Fjellområdet med de høyeste toppene i Nord-Europa!

Jotunheimen nasjonalpark er Norges mest besøkte turområde. Nasjonalparken ble opprettet i desember 1980 og det er i dette området vi finner de høyeste fjellene i Nord-Europa. Norges høyeste fjell, Galdhøpiggen (2 469 moh), Glittertinden (2 464 moh) og Store Skagestølstind (2 403 moh)ligger her. Et løypenett mellom flere betjente og selvbetjente hytter gjør Jotunheimen til et fantastisk turområde, sommer som vinter.

Galdhøpiggmassivet

Nord i Jotunheimen nasjonalpark ligger fjellmassivet med landets høyeste fjell, Galdhøpiggmassivet. Her finner en lange ryggtraverser der 2.000-meter toppene ligger på rekke og rad omgitt av flotte breer. Bli med på tinderangling i området som tidligere ble kalt Ymesfjell.

Les mer

Glittertindmassivet

Glittertindmassivet kan nesten se litt kjedelig ut når en betrakter området fra resten av Jotunheimen. Men i Glittertindens bakgård skjuler det seg et fantastisk flott alpint område med loddrette fjellvegger, ryggtraverser og breer.

Les mer

Hurrungane

På tur i Jotunheimen er det ikke til å unngå å legge merke til de forlokkende, ville, toppene i vest, Hurrungane. Her finner en høye alpine fjell, med bratte stup og breer. Hurrungane er spesielt mye besøkt av klatrere og topptur skikjørere. Her finnnes mange av Norges mer krevende topper, så vel som enklere turer. 

Les mer

Memurutindmassivet

Memurutindmassivet er fjellområdet sentralt i Jotunheimen som består av lange fjellrygger og kvasse tinder omgitt av noen av Jotunheimens største breer. Surtningssue er den høyeste toppen i denne delen av Jotunheimen og regnet for å ha den flotteste utsikten i Jotunheimen, grunnet sin sentrale beliggenhet.

Les mer

Sognefjellet

Sognefjellet er fjellområdet mellom Jotunheimen, Breheimen og Hurrungane. Sognefjellsveien, som er den høyeste fjellovergangen i landet, gir tilgang til flere av Jotunheimens vakreste og villeste turer. Fannaråken, Smørstabbsbrean og Smørstabbstindene er noen av turmålene i området.

Les mer

Jotunheimen er et fjellområde i det sentrale Sør-Norge mellom Ottadalen i nord, Gudbrandsdalen i øst, Valdres i sør og Sogn i vest. Området har et areal på rundt 3500 kvadratkilometer.

Jotunheimen er landets mest populært turområde, og har et godt utbygd hyttenett og mange merkede stier. Den mest populære ruten i Jotunheimen er turen over Besseggen, som går mellom Gjende og Bessvatnet. Det er mulig å gå helt fra Oslo sentrum til Gjende i Jotunheimen langs Jotunheimstien, en tursti som Den Norske Turistforening åpnet i 2006.

Jotunheimen nasjonalpark ble opprettet i desember 1980 med 1151 kvadratkilometer vernet areal.

 

Her ligger de høyeste fjellene i Nord-Europa, Galdhøpiggen (2 469 m) og Glittertinden (2 464 m). Også de atten andre høyeste toppene på fastlands-Norge ligger i dette landskapet, med Vestre Tverråtind på 2 309m som den "laveste". Deretter følger Snøhetta (Dovremassivet, 2 286 m) og Beerenberg (Jan Mayen, 2 277 m). Faktisk ligger Samtlige av landets topper over 2.300 meter i Jotunheimen.

I tillegg til høye fjell karaktiseres området av store breer, dype daler, lange innsjøer og høye fossefall.

Storebjørn, Smørstabbtindane og Hurrungane

Helt vest i Jotunheimen ligger et av landets mest alpine områder, Hurrungane. Hele 24 av toppene i dette området er over 2.000 meter og mange av dem krever klatring eller brevandring for å nås. Området er et eldorado for fjellsport klatrere og spiller en viktig rolle for Norsk klatrehistorie.

Sørvest i Jotunheimen finner vi Eidsbugarden. Dette er et populært turområde som kjennetegnes av mange flotte skitopper og en lang skisessong. Topper som Uranostinden, Falketinden, Mjølkedalstinden og Galdebergtinden er kjente topper i området. Fra Eidsbugarden er det en flott skitur å gå midt inn i Jotunheimen til den ubetjente turisthytten Olavsbu. Fra Olavsbu kan en fortsette nordover til Leirvassbu. Olavsbu ble bygget for å bedre tilgjengliheten til mange av de alpine tindene som ligger i området her.

Området rundt Leirvassbu er et annet alpint område som er kjent for sine flotte skitopper, breer og ryggtraverser. Kyrkja er en populær topptur sommerstid, mens Storebjørn og Stetind er av de mest populære skitoppene.

Storebjørn er en del av Smørstabbtindane, som er omkranset av Jotunheimens største breer. Skirutren fra Leirvassbu over Smørstabbrean til Sognefjellet er en av de store klassikerne som gås på våren.

Sør i Jotunheimen finner vi Gjendealpene som strekker seg mellom de to langstrakte innsjøene Gjende og Bygdin. Her ligger mange flotte og alpine topper som nåes fra Eidsbugarden, Gjende, Torfinnsbu eller Valdresflye. Valdresflye er et populært utgangspunkt for toppturer på ski til topper som Rasletinden, Mugna og Kalvehøgde tindane.

Norges høyeste topper over 2.300 m

De høyeste fjelltoppene i Norge er de 23 toppene over 2.300 meter og samtlige av disse ligger i Jotunheimen. De fleste av dem er lett tilgjengelig, mens noen av dem krever klatring eller kryssing av breer for å bestiges. Særlig toppene i den vestlige delen av Jotunheimen, Hurrungane, er alpine tinder som krever sikring. Her er oversikten over landets høyeste topper - Norges fjelltopper over 2.300 meter.

Les mer
Gjendealpene sett fra Besshøe.

Nord for Gjendealpene finner vi det langstrakte vannet Gjende med hver sin turisthytte i enden. Gjendebu i vest og Gjendesheim i øst. Nord for Gjende fins en rekke flotte fjellmassiv. Surtningssue (2.368 moh) er kjent for å ha det som mange mener er Jotunheimens flotteste utsikt. Her ligger også Besseggen, en av landets mest gåtte turer. Over Besseggen ligger fjellkjempen Besshøe som er en flott skitopp. Dette er også første toppen på Jotunheimens Høgrute på ski.

Helt nordøst i Jotunheimen finner vi Glitterheim. Glitterheim er det beste utgangspunktet for tur til toppen av Glittertinden og Nautgårdstinden. Glitterheim er også et fint utgangspunkt for turer lenger inn i Veodalen til de flotte tindene runde Veobrean, Styggehøbrean og Blåbrean.

I den vakre Visdalen finner vi Spiterstulen turisthytte som er et fin utgangspunkt for turer til begge av landets to høyeste fjelltopper Galdhøpiggen og Glittertinden. Fra Spiterstulen kan en også gå inn til Hellstugutindene, Memurutindene og Veotindene, alle alpine fjellmassiv omgitt av store breer. Styggehøe og Tverråtindan er fine toppturer fra Spiterstulen. Liker du traverser? Hva med Hellstugutindtraversen, Memurutindtraversen eller tinderangling Svellnosbrean rundt? Fjellmassivet mellom Visdalen og Leirdalen har mange av landets høyeste fjelltopper og en rekke av Jotunheimens største breer.

Jotunheimen er flott alle årstider for fotturer, tinderangling, klatring, skiturer og toppturer på ski.

Utsikt fra Styggehøe mot Tverråbrean i Jotunheimen.

Flotte toppturer på ski i Jotunheimen

Toppturer på ski i fjellet er noen av de flotteste og morsomste turene en kan gå. Mange høydemeter med stigning belønnes med morsom nedkjøring og flott utsikt. I Jotunheimen er mulighetene mange og sesongen er lang, ofte til langt ut i juni. Her er et knippe turer som virkelig anbefales!

Les mer

Smørstabbtindan

Smørstabbtindene nord-vest i Jotunheimen danner en flott ryggtravers som går i en hesteskoform rundt Leirbrean. Med breer på alle kanter og en fantastisk utsikt mot Sognefjellet og Hurrungane er denne traversen regnet som en av landets flotteste å gå.

Les mer

Breene i Jotunheimen

Mange av de flotteste stortoppene i Jotunheimen er omringet av breer. Faktisk er Jotunheimen det fjellområdet i Norge med flest breer. En rekke av Jotunheimens mest populære og flotteste fjelltopper er omringet av breer og mange av de fineste turene i Jotunheimen krever kryssing av bre. Bli med å opplev en rekke av de største og flotteste breene i Jotunheimen.

Les mer

På tinderangling i Galdhøpiggmassivet

Nord i Jotunheimen nasjonalpark ligger fjellmassivet med landets høyeste fjell, Galdhøpiggmassivet. Fjellområdet, som avgrenses av Visdalen i øst, Leirdalen i vest og Bøverdalen i Nord, er et paradis for tinderanglere. Her finner en lange ryggtraverser der 2.000-meter toppene ligger på rekke og rad omgitt av flotte breer. Bli med på tinderangling i området som tidligere ble kalt Ymesfjell.

Les mer

Luftige ryggtraverser i Jotunheimen

Flere steder i Jotunheimen ligger 2.000-meter toppene på rekke og rad og utgjør en ryggtravers som kan gåes i sin helhet. Mange av disse ryggtraversene er luftige og krever klyving eller rapeller over mer krevende punkter og passasjer. På denne måten blir traversene spennende fjellturer der en smetter opp på mange stor-topper på turen. Her har vi samlet noen av de flotteste ryggtraversene i Jotunheimen. 

Les mer

Jotunheimen

Fjellområdet med de høyeste toppene i Nord-Europa

Eidsbugarden

Fondsbu, Eidsbugarden

Surtningssue

61°32′02″N 08°34′21″Ø - Jotunheimen

Gjendealpene

61°31′04″N 08°41′13″Ø - Besshøe

Olavsbu

På ski gjennom Jotunheimen

Pionerene i Jotunheimen

Keilhaus topp (2.355 moh) har fått sitt navn etter tindebestigeren og pioneren Baltazar Mathias Keilhau, som i 1844 forsøkte seg på en sommerbestigning av Galdhøpiggen. Dårlg vær og snøføyk gjorde at turen måtte avbrytes ved Keilhaus topp, som ligger like under det siste stykket opp mot Galdhøpiggen. Kielhaug gjorde hele to mislykkede forsøk på å bli den første til å nå toppen av Galdhøpiggen.

~ Baltazar Mathias Keilhau

Dikteren og fjellmannen Aasmund Olavsson Vinje ga navn til Jotunheimen. Han la sin elsk på fjellområde og fikk reist hytta Eidsbugarden. Hytta ligger på Eidsbugarden den dag i dag og har nå navnet Vinjestova.

~ Aasmund Olavsson Vinje

1818 - 1870

Turer i Jotunheimen

Trollsteinrundhøer og Gråhøe

Helt nord i Glittertindmassivet, nord for Trollsteintjønne, ligger en rekke med topper over 2.000-meter. Toppene er avrundet i formen, som høer – men har en fantastisk utsikt inn i den indre- og mer dramatiske delen av Glittertind massivet. Bli med på litt toppturvandring og 2.000-meter topp plukking rundt Grotbran og Trollsteintjønne. Denne gangen går turen inn i den nord-østligste delen av Jotunheimen og helt nord i Glittertindmassivet. Her er toppene avrundede høer, som plutselig stuper med loddrette vegger ned i botner. Her er det mulig å rangle mellom 2.000-metertoppene som det mange av her i det som er Glittertindens spennende […]

Les mer

Visbretinden i Jotunheimen

Visbretinden ligger så godt som så midt i Jotunheimen en kan komme og tilhører den delen av Jotunheimen som mange omtaler som nettopp «Midt-Jotunheimen». Med sine 2.234 moh er dette blant de høyeste fjellene i denne delen av Jotunheimen, noe som gjør en bestigning av Visbretinden til en riktig så flott topptur med en svært vidstrakt utsikt over store deler av Jotunheimen. Visbretinden ligger så og si midt i Jotunheimen og har en flott beliggenhet mellom Galdhøpiggmassivet i nord, Memurutindmassivet i øst, Gjendealpene i sør, samt Smørstabbtindene og Hurrunane i vest. Med sine 2.234 moh er dette den høyeste toppen […]

Les mer

Ryggtravers over Trollsteineggje

|

Under Glittertindens stupbratte fjellvegg i nord ligger et bortgjemt, men flott og spennende brelandskap.  Grotbrean deles på midten av en fjellrygg, Trollsteineggje, som med sitt høyeste punkt er 2.300 moh og dermed på listen blant landets høyeste fjell. Eggen er flott å traversere med enkel klyving opp til toppen og videre ut til ryggens sørligste toppunkt, der en står omgitt av breer og like under den over 250 meter høye og mektige nordveggen til Glittertinden. Grotbrean, Glittertinden og Trollsteineggje sett fra Søre Trollsteinhøe. Mens det er folkevandring til toppen av Glittertinden, er det stort sett folketomt på Trollsteineggje. Trollsteineggje er […]

Les mer

Topptur til Loftet i Jotunheimen

Loftet er en ypperlig ski-topp som ligger helt nordvest i Jotunheimen. Fjellet er blitt en av de mest populære toppturene i Jotunheimen. Årsaken er nok lett tilgjengelighet, veien til toppen er kort og toppen byr på svært god skikjøring i det som ofte er en lang sesong. Loftet (2.170 moh) er blitt en svært populær topptur i Jotunheimen på vinterstid for skikjøring. Hovedårsaken er nok at Loftet har en svært enkel tilgang fra riksvei 55 ved Jotunheimen Fjellstue. Her kan en begynne oppstigningen så og si rett fra veien, uten å måtte gå en lenger innmarsj. Toppen ligger helt i […]

Les mer

På topptur med ski over Spiterhøe til Leirhøe

I den nordlige delen av Memurutindmassivet finner vi Spiterhøe (2.077 moh) og Leirhøe (2.330 moh). Leirhøe  er med sine over 2.300 m en av landets høyeste topper og har en flott utsikt over store deler av Jotunheimen. Vinterstid er Spiterhøe og Leirhøe utmerkede fjell for toppturer på ski. Fra Heimresætre i Visdalen legger vi ut på en topptur som går over fire 2.000-meter topper og har masse flott skikjøring. Skituren vår starter fra Heimresætre i Visdalen. Herfra skal vi legge ut på en lang dagstur som først tar oss opp over Skauthøe til Spiterhøe (2.033 moh), før vi tar oss […]

Les mer

Topptur på ski til Nautgardstindene

Nautgardstinden (2.258 moh) er blitt en populær topptur på ski. Toppen i den nordøstlige delen av Jotunheimen er en lett tilgjengelig topp vinterstid og har et fantastisk flott skue inn over i spennende alpine- og mer utilgjengelige deler av Jotunheimen. Turen er også en trygg topptur, da en kan gå hele veien til topps uten å måtte gå inn i skredterreng. Nautgardstinden ligger i Jotunheimens ytterkant – helt nordøst i nasjonalparken. Fjellene i dette massivet er ikke blant de mest alpine, men toppene er avrundet ofte med stupkant ned i en botnbre. Slik er det også med Nautgardstinden. Fjellets høyde […]

Les mer

Klatring på Store Skagestølstind – Storen

| |

Store Skagestølstind, Storen (2.405 moh) er landets høyeste topp som må klatres for å nå toppen. Toppen er den høyeste i fjellmassivet Hurrungane som ligger i den vestligste og villeste delen av Jotunheimen. Mange har som drøm å klatre Storen og mange av de som har klatret den kommer igjen og igjen. Det finnes mange ruter til toppen. Fjellet er luftig, men klatringen er overkommelig. Få fjell i Norge kan måle seg med Store Skagastølstind. Storen sett fra øst, med Galleriene og normalrutene mot toppen. Hytta på bandet, Skagastølsbu. Store Skagastølstind (2.405 moh) er det høyeste av fjellene i tindemassivet […]

Les mer

Store Veotinden

| |

Når en står ved Glitterheim og ser innover Veodalen er det fjellene rundt Styggehøbreen som skiller seg ut og særlig en topp lokker ekstra på en. Store Veotinden ser spiss og kvass ut herfra, men er forholdsvis enkel å bestige. En topptur til Store Veotinden kombineres med en tur på Styggehøbrean og gir fin utsikt over tindene rundt et spennende og flott brelandskap.  De fleste som har tatt turen inn til Glitterheim i den nordøstlige delen av Jotunheimen har Glittertinden som sitt store turmål eller vandrer hytte til hytte. Tar en seg en titt innover i Veodalen ser en et […]

Les mer

Skardstinden og Nåle

| | |

Skardstinden er landets femte høyeste fjell med sine 2.374 moh og ligger i Galdhøpiggenmassivet mellom Leirdalen og Visdalen. Fra toppen av Galdhøpiggen ser Skardstinden spektakulær og tilnærmet ubestigelig ut, men det finnes flere veier opp til toppen og den karakteristiske fortoppen Nåle (2.310 moh). Dette er en av de mer luftige 2.000 meter toppene og en bestigning byr på enkel klatring og en flott ryggtravers. Skardstinden er en av Jotunheimens stortopper og det femte høyeste fjellet i Norge – 2.374 moh. Fra Galdhøpiggen ser en rett inn i den stupbratte østveggen og Skardstinden ser herfra nærmest ubestigelig ut. Baksiden er […]

Les mer

Topptur til Tjønnholstinden

Tjønnholstinden (2.331 moh) er en av Jotunheimens virkelige stortopper og den nest høyeste toppen i Gjendealpene. Turen opp til Steinflytinden er en populær topptur på ski fra Valdresflye. Videre går det en travers langs ryggen over til selve hovedtoppen, Tjønnholstinden. Fra toppen har en et vanvittig skue inn i Jotunheimen. Dette er en forholdsvis enkel topptur med alpin karakter. Tjønnholstinden (2.331 moh) er den nest høyeste toppen i tindemassivet Gjendealpene. Den høyeste toppen, Knutsholstinden (2.342 moh) ser vi like bortenfor i vest. I klatreføreren for Jotunheimen er Tjønnholstinden omtalt som en av majestetene i dette fjellområdet. Dens høyde og plassering […]

Les mer

Trollsteinrundhøe

Glittertindens nordside har overhengende skavler og loddrette stup ned i Glitterbotn. Her i Glittertindens bakgård finner vi mange spennende topper og en av de mest sentrale er Trollsteinrundhøe. Dette er en topp som er enkel å bestige på ski – med en spennende utsikt over et alpint fjellandskap med Grotbrean, fjellryggen Trollsteineggje og ikke minst de bratte stupene opp mot Glittertinden. Glittertindmassivet kan være av den litt krevende sorten vinterstid på grunn av lang anmarsj. Glitterheim er gjerne det enkleste utgangspunktet for turer inn i massivet, men det betinger at hytten er åpen og at det går beltebiltransport inn Veodalen. […]

Les mer

Topptur til Høgdebrotet

Høgdebrotet er en populær topptur helt øst i Gjendealpene i Jotunheimen, lett tilgjengelig fra Varldresflye. Det er en trygg topptur da en enkelt kan følge sørøstryggen opp mot toppen uten å gå inn i skredterreng. Ryggen opp er lang, men en blir belønnet med en flott utsikt inn i de innerste delene av Jotunheimen og en lang og fin nedkjøring. Fra toppen ser en inn i et svært flott brelandskap med Vestre- og Austre Memurubrean omgitt av kvasse og alpine tinder på alle kanter. Turen til toppen av Høgdebrotet er en populær topptur på ski, særlig på våren etter at […]

Les mer

Sagitraversen i Jotunheimen

| | |

Sagi (2.040 moh) ligger i den sørvestlige delen av Jotunheimen og bærer navnet med sitt rette. Fjellet utgjør en kvass egg med tagger som minner om en sag og er ikke mer enn en fots bredde på sitt smaleste. Sagitraversen er en luftig og eksponert tur uten at den blir særlig klatreteknisk vanskelig. Turen kombineres gjerne med en bretur over Uranosbreen. Sagi (2.040 moh) er en kvass fjellrygg i den sørvestlige delen av Jotunheimen og ligger i samme fjellmassiv som Uranostinden (2.157 moh), Mjølkedalspiggan (2.040 moh) og Langskaveltinden (2.014 moh). Ryggen er omgitt av breene Mjølkedalsbreen og Skogadalsbreen, men også […]

Les mer

Store Austanbottstind i Hurrungane

| |

Vi er i Hurrungane – den vestligste, villeste og mest alpine delen av Jotunheimen. Her er tindene kvasse og flere av dem krever klatring for å nå toppen. Helt vest finner vi Store Austanbottstind (2.204 moh), en kvass rygg med et svært så luftig toppunkt. For å nå toppen må en klyve en hel del på utsatte og eksponerte partier. Store Austanbottstind er en av landets alpine klassikere og er definitivt regnet med på listen over de flotteste toppene i Hurrungane-massivet. Store Austanbottstind (2.204 moh) ser svært så steil og kvass ut, særlig når en står på Store Soleibotntinden og […]

Les mer

Tverrbottindtraversen

|

I den sørvestlige delen av Galdhøpiggmassivet, like ved Leirvassbu, ligger Tverrbottindene. Sammen utgjør de en tinderekke som kan gåes i sin helhet. Tverrbottindtraversen er en flott og enkel ryggtravers der du kan ta med deg hele fem 2.000-meter topper. Fra toppene får en flott utsikt mot Smørstabbtinder, den innerste delen av Leirdalen, Bukkeholstindene og mange andre av Jotunheimens virkelige stortopper. Denne beskrivelsen av Tverrbottindtraversen starter fra Storflye like sør for Sletthamn og går over samtlige Tverrbottinder over 2.000 moh, fra Vestre- til Midtre Tverrbottinden sør. Første del av turen går opp mot Leirhaugen, fra hvor vi går nordover og inn […]

Les mer

Soleibotntindtraversen i Hurrungane

| | |

Det er i fjellmassivet Hurrungane, helt vest i Jotunheimen Nasjonalpark, at vi finner de villeste og mest alpine fjellene i landet. Her finner vi flere av landets høyeste fjell bundet sammen av smale fjellrygger og omgitt av stupbratte brefall. I den vestlige delen av Hurrungane finner vi Lauvanostinden (1.960 moh) og Soleibotntindene (2.083 moh). Ryggen som strekker seg fra Lauvanostinden til Søre Soleibotntinden over Store Soleibotntinden utgjør en smal og eksponert fjellrygg som kalles Soleibotntindtraversen.  Store- og Søre Soleibotntind midt i bildet sett fra Store Austanbottstind. Store Soleibotntinden (2.083 moh) og Lauvanostinden (1.960 moh) er fine og enkle topper å […]

Les mer

Topptur på ski til Geite i Jotunheimen

|

Geite (2.002 moh) er en de laveste toppene over 2.000 meter og ligger i det mektige Smøsrstabbtindmassivet. Toppen er lokalisert i den østlige delen av massivet, mot Leidalen og er en av de enklere og kortere toppturene her. Den flotteste måten å bestige Geite på er å gå opp mot den flotte Storbrean. Toppen bestiges enklest fra Leirvassbu over Storflye. Toppen er absolutt verdt en bestigning da den har flott utsikt over tindene som omkranser Storbrean, samt fjellene rundt Leirvassbu. Geite (2.002 moh) er en relativt kort og enkel topp å bestige i Smørstabbtindmassivet. Toppen kan bestiges fra flere sider, […]

Les mer

Topptur til Sokse blant Smørstabbtindan

| |

Midt i Smørstabbtind-massivet finner vi fjellet Sokse (2.189 moh) stikkende opp mellom breene Leirbrean, Storbrean og Bjørnebrean. Toppen er er kanskje en av de mer krevende i massivet å bestige, da en må krysse bre og klyve opp en bratt renne til toppen. Vinterstid er turen til Sokse en flott skitur over breen før en bytter ut skiene med stegjern og isøks. Fra toppen har en flott utsikt mot resten av fjellmassivet og store deler av Jotunheimen. Smørstabbtindene er populære topper, særlig på våren når en kan gå på ski over breene i dette fjellmassivet. Sokse ligger sentralt plassert i […]

Les mer

På tur over ryggen av Knutshøe

|

En av de flotteste turene ved Gjende er den luftige, men vakre ruten over ryggen av Knutshøe i den østlige delen av Jotunheimen. Den karakteristiske fjellryggen ligger lett tilgjenglig fra veien over Valdresflye og Gjendesheim. Langs ryggen vandrer en langs med stupbratte fjellsider omgitt av mektige fjell som Bukkehåmåren, Besshøe og Surtningssue, samt den langt mer kjente Besseggen. Fra toppen av Knutshø har en flott skue innover de indre deler av Jotunheimen. Det er begynnelsen på april og det er meldt fint vær for en tur over ryggen av Knutshøe i den østlige enden av Jotunheimen. Det er betydelig tørrere […]

Les mer

Styggehøbrean rundt

| | | | |

Tinderekken som strekker seg rundt Styggehøbrean i Memurutindmassivet er en flott travers i et område av Jotunheimen der ikke så alt for mange ferdes. Med breutstyr er samtlige av toppene rundt breen enkle og nå. Med klatreutstyr kan hele traversen gåes i sin helhet. Langs traversen er det mye klyving, noen rappeller og noen noen luftige punkter som må forseres. Rundt Styggehøbrean er det syv 2.000-meter topper som til sammen utgjør Veotindene og Styggehøbreatindene. Tindene som reiser seg rundt Styggehøbrean består av syv 2.000-meter topper som utgjør Veotindene og Styggehøbreatindene. Dette fjellområdet besøkes nok mest vinterstid da det går kvistet […]

Les mer