På Tinderangel.no går turene i snøfylte områder- over fjell, vidder, og breer. Målet med siden er å videreformidle noen av de fineste turopplevelsene Norge har å by på.

Turene på Tinderangel.no er spenner vidt blant korte turer, lange turer, kalde turer, varme turer, luftige turer, skiturer, toppturer, breturer, fotturer, ryggtraverser, klyving, toppturer med innslag av enklere klatring og mange, mange andre turer. Det var professor og klatreren Arne Næss som først tok i bruk ordet tinderangling - et begrep for lange og spontane fjellturer opp og ned en rekke av topper i en slags lykkelig rus!

Så hva er det som er så bra med å være på tur i kalde omgivelser i høyfjellet, med enkel- og lite mat, langt fra en seng og varm dusj?

For de fleste er det den utrolige naturopplevelsen, den flotte nedkjøringen på ski, opplevelsen av å stå på toppen av et luftig fjell, opplevelsen å bli sliten av å gå langt og bære tung sekk. Det er spenningen med å mestre høyder, overvinne naturkrefter og flytte grenser. Ikke minst er det kontrastene. Den gode sengen, varme dusjen og den deilige maten blir så mye bedre etter å ha vært på tur.

God tur!

Bilder på siden er tatt av- og tilhører Tinderangel.no. Det er ikke tillatt å kopiere eller benytte bilder fra siden uten å ha fått rettigheter til dette.

Siden er  ment for å gi inspirasjon og forslag til turer, men er ikke en fører eller ment for å være en turplanlegger og informasjonen på sidene bør ikke benyttes deretter. Merkede og omtalte ruter kan endres fra år til år. Søk derfor alltid oppdatert informasjon. Når en ferdes i nye,  ukjente og utsatte områder blir turopplevelsen ofte bedre ved å benytte seg av en lokalkjent og sertifisert tindeveileder.

Vis alltid respekt for vær- og skredfare. Vis hensyn til lokal befolkning når en ferdes på tur og etterlat aldri søppel i naturen.

Har du kommentarer og tips til siden eller finner feil i tekstene - bruk kontakskjemaet under eller send gjerne en e-post til:

admin@tinderangel.no

Kilder: Artiklene på Tinderangel.no inneholder bilder som alle tilhører Tinderangel.no. Bruk av bilder krever tillatelse. Alle turer som er beskrevet på siden er gått av artikkelforfatteren og er beskrevet ut i fra artikkelforfatterens opplevelser av turen. Flere artikler inneholder historiske referanser. Artikler fra eldre utgaver av Den Norske Tursitforenings årbøker er viktige kilder i denne sammenheng.

Let´s stay in touch!

En sau på beite i idylliske Leirdalen.
Vennligst skriv inn ditt navn.
Vennligst skriv inn en melding.

Opplev turene på Tinderangel.no

Close
Tinderangel.no © Copyright 2023. All rights reserved.
Close