Search

Høgevarde – topptur med utsikt på Norefjell

Høgevarde og Norefjellsryggen sett fra Gråfjell.

Høgevarde (1.459 m.o.h.) er en del av Norefjell og er en svært enkel topp å bestige. Toppen er absolutt verdt et besøk, da den er ansett for å ha Norges nest beste utsikt etter Gaustadtoppen. Herfra ser en Gaustadtoppen i sør, Hallingskarvet og Hardangerjøkulen i vest, Jotunheimen og Hemsedalsfjellene i nord, samt de dype østlandskogene østover. Ja, faktisk ser du også Oslo dersom sikten er god nok fra Høgevarde.

Høgevarde (1.459 m.o.h.) er en del av Norefjell og er en svært enkel topp å bestige. Toppen er absolutt verdt et besøk, da den er ansett for å ha Norges nest beste utsikt etter Gaustadtoppen.

Herfra ser en Gaustadtoppen i sør, Hallingskarvet og Hardangerjøkulen i vest, Jotunheimen og Hemsedalsfjellene i nord, samt de dype østlandskogene østover. Ja, faktisk ser du også Oslo dersom sikten er god nok fra Høgevarde. En plate montert på toppen viser hvilke fjell en ser herfra. Er været bra vil du absolutt la deg imponere over utsikten.

Høgevarde er en topp med kort avstand fra Oslo. På en dag uten alt for mye trafikk på rikvei 7 og E16 går det normalt ikke mer enn 2 timer fra Oslo og opp til hyttefeltet Høgevarde, hvor det er mulig å parkere bilen.

Avkjøringen fra rv 7 er skiltet rett etter Hallingporten, ved Gulsvik. Herfra er det bomvei, som gjør sitt til at veien er brøytet hele vinterhalvåret. Veien fører helt til hytteområdet på Gulsviksætran, som nå bare kalles Høgevarde. Herfra er det kort vei til toppen. Ryggen er et dominerende syn fra parkeringsplassen og lett å følge opp til toppen.

Høgevard (1.459 moh) sett fra Gulsviksætran, et fint utgangspunk for turer på Norefjellsryggen.

Ønsker en å gjøre en lengre dagstur, kan den også fint gåes fra Norefjell alpinsenter over Grindefjell eller også fra Tempelseter.

Høgevarde er også et godt utgangspunkt for en fleredagerstur vestover på ski mot Geilo og Finse. Mange bruker Høgevarde og Norefjell som utgangspunkt for den sørlige Hallingdalsløypa. Like nedenfor toppen ser en den selvbetjente hytten Høgevarde Turisthytte, som er den første hytten på ruten til Hardangervidda.

Høgevard er tross sin utsikt ikke den høyeste toppen på Norefjellsryggen. Gråfjell ligger noe lenger nord på ryggen og har spesielt fin utsikt vestover. Fra Høgevard har en også vid utsikt mot Ringerike, Tyrifjorden og Oslomarka. En skal også kunne se havet mot Halden herfra, Rondane og inn i Sverige.

Høgevarde og Norefjellsryggen sett fra Gråfjell.
Utsikt mot Hardangervidda. Ranten til høyre i bildet.

Høgevard, Norefjell

1.459 moh

60° 17′ 49″ N, 09° 28′ 03″ E

Flå, Viken, Norge

Norefjellsryggen sett fra luften fra sør mot nord. Høgevarde midt i bildet.
20.3K Views
Write a response

Legg igjen en kommentar

Close
Tinderangel.no © Copyright 2023. All rights reserved.
Close