Film fra fjellet

Gjende i Jotunheimen

Bli med en tur til den østlige delen av Gjende i Jotunheimen. Gjendesheim er er flott utgangspunkt for turer innover i Jotunheimen mot Memurubu, Glitterheim og Gjendebu. Besseggen, Besshøe, Knutshøe og Gjendehøe er flotte turer like rundt Gjendesheim. I tillegg er det kort vei til flotte toppturer lett tilgjengelig fra Valdresflya, som Høgdebrotet, Tjønnholstinden og Rasletind.


Måbødalen og Vøringsfossen

Hardangervidda stuper ned i det flotte turområdet Måbødalen i Eidfjord. Går en helt inn i dalen vil en komme til det imponerende fossefallet til Vøringsfossen.


Valdresflye

Bli med en tur opp til den østlige delen av Jotunheimen hvor vi finner fjellovergangen Valdresflye. Valdresflye er et populært utgangspunkt for turer til Rasletinden og andre topper i Gjendealpene. Sør for Gjendealpene finner vi også det langstrakte vannet Bygdin og den populære toppen Bitihorn.


Dyranut på Hardangervidda

Dyranut, det høyeste punktet langs fjellovergangen over Hardangervidda. Fra Dyranut kan en gå skiturer sør over vidden eller nord mot Hardangerjøkulen. Bli med en tur opp på Hardangervidda vinterstid og se hvor flott det kan være!


Blant tinder og fjorder i Sunnmøre, Geiranger og Stryn

Bli med en tur til Nordvestlandet fra Sunnmørsalpene, Hjørundfjorden, Geirangerfjorden til Strynefjellet – blant spisse tinder og fjell!


Prestholtskarvet på Hallingskarvet

Fottur fra Prestholtseter til Prestholtskarvet (1.853 moh) i november. Fin utsikt til Hardangervidda, Gaustadtoppen, Jotunheimen, Hurrungane, Hemsedalsfjellene og Reinskarvet.


Aurlandsfjorden

Det er mange flotte turer en kan gå i Aurland. Prest (1.478 moh) er en fin topptur som gir fin utsikt over Aurlandsfjorden. Videre kan en gå til Blåskavlen (1.809 moh) som er Aurlands høyeste topp og en flott skitur. Her får du en liten smakebit på noe av den flotte utsikten som venter. Bildene er tatt fra luften ved Høgåsen (840 moh).


Fjellene rundt Hardangerfjorden

Hardanger er området rundt Hardangerfjorden og er preget av variert landskap med høye fjell som stuper bratt ned i fjorden, breer og mange høye fossefall. Rundt Hardangerfjorden finner en flotte fjell egnet for toppturer for både ski og til fots. Bli med inn til den innerste delen av Hardanger for å ta en nærmere titt på dette flott turområdet. Her finner en flotte topper som Oksen, Ingebjørgfjellet, Midtfjellet, Onen og Øktarnuten.


Vinteren kommer til Hardangervidda

Vinteren er i gang på Hardangervidda. Disse bildene er tatt helt nord mellom Halne og Krækkja. Fra en av de mange nutene i området er det fin utsikt mot både Hallingskarvet og Hardangerjøkulen. Et perfekt område for fine ski- og fotturer.


Øktarnuten i Hardanger

Bli med en tur til toppen av Øktarnuten i Hardanger, hvor utsikten er formidabel. Fra toppen stuper fjellsiden ned mot Eidfjord og på andre side av fjorden ser vi Hardangerjøkulen.