TOP

FILM FRA FJELLET

VIDEOSNUTTER FRA TURER I FLOTTE FJELLOMRÅDER

Her er et knippe filmsnutter fra noen av turene beskrevet på Tinderangel.no. Bli med på topptur, turer langs bratte fjellsider, langs fjorder og på breer.

60°53′41″N 06°51′34″Ø

0 moh

I Nærøyfjordområdet finner vi trange fjorder omringet av stupbratte fjellsider. Området består av flere natrurreservat og landskapsverneområder og utgjør sammen med fjellene rundt Nærøyfjorden også fjellområdet rundt Aurlandsfjorden og Fresvikbreen. Bli med på en tur opp i fjellene høyt over fjorden, til spektakulære utsiktspunkt som Breiskrednosi, Kalvsnesnosi og Blåskavlen.

60°32′23″N 07°18′53″Ø

1.307 moh

Bli med en tur fra fjord til fjell. Innerst i Hardanger finner vi vakre Simadalsfjorden. Her kan en ta seg opp til Hardangervidden på stier langs bratte fjellsider. Utsikten fra kanten over Simadalen er fenomenal. Her ligger også den flotte brearmen til Hardangerjøkulen - Rembesdalskåka. Det er over denne brearmen at den gamle turisthytten Demmevasshytta ligger på en fjellhylle.

ROMSDALSEGGEN

62°32′29″N 07°45′48″Ø

1.203 moh

Bli med en tur langs kanten av Romsdalseggen mens snøen fremdeles ligger i fjellet. Romsdalseggen er vinterstid en flott, men luftig og eksponert travers. Her er klipp fra eggen mellom Blånebba og Mjølvafjellet omgitt av mektige alpine omgivelser som Trollveggen, Trolltindan, Romsdalshornet og Venjetindan. 

 

 

PÅ TOPPTUR LANGS EIDFJORD

60°27′35″N 06°40′58″Ø

1.241 mot

Fjellene rundt Hardangerfjorden er utmerket for toppturer med ski på beina. Her har en snødekte fjell med utsikt til de mange fjordarmene, samt både vidde, fonner og jøkuler. I den innerste delen av Hardanger går en fjellrygg langs med Eidfjord. Midtfjell, Ingebjørgfjellet og Oksen er hver for seg flotte toppturmål. Sammen utgjør de en flott fjellrygg-rute fra Ulvik til Tjoflot, gjerne kalt Oksenhalvøya på langs.

GJENDE I JOTUNHEIMEN

60°32′16″N 07°19′06″Ø

1.278 moh

Bli med en tur til den østlige delen av Gjende i Jotunheimen. Gjendesheim er er flott utgangspunkt for turer innover i Jotunheimen mot Memurubu, Glitterheim og Gjendebu. Besseggen, Besshøe, Knutshøe og Gjendehøe er flotte turer like rundt Gjendesheim. I tillegg er det kort vei til flotte toppturer lett tilgjengelig fra Valdresflya, som Høgdebrotet, Tjønnholstinden og Rasletind.

 

 

60°27′27″N 07°01′54″Ø

1.284 moh

Der Hardangervidda møter Hardangerfjorden finner vi fjelltopper med bratte fjellsider som stuper rett ned i fjorden. Fra Øktarnuten (1.284 moh) innerst i Hardanger har en utrolig utsikt inn i Simadalen mot Hardangerjøkulen. Rett under oss ligger Eidfjord. Den innerste delen av Hardangerfjorden, med sine fjordarmer, kjennetegnes av stupbratte fjellsider på over 1.000 høydemetre. Det ville landskapet byr på luftige turer med storslått utsikt.

 

Høgruta i Jotunheimen

Jotunheimen har fått sin Haute Route og på kort tid har ruten blitt usedvanlig populær. Høgruta i Jotunheimen går over de høyeste fjellene i Nord-Europa, et utmerket område for toppturer vinterstid. Fra Gjendesheim i øst går en over 5 av av Jotunheimens høyeste topper før en ender på på Krossbu i vest etter å ha tilbakelagt nesten 90 km og 7.000 høydemetere på ski.

Les mer

FLERE TURER?