61°25′54″N 07°47′43″Ø - 2.204 moh

Lodalskåpa´s sørvestrygg.
Icon noun_distance_223118-2

Lengde

Lodalskåpa er en relativt avisdeliggenes topp med forholdsvis lang anmarsj. Toppen bestiges lettest fra Bødalssætra opp Brattebakken. Normalruten går opp nordvestryggen. Bestiges ofte i forbindelse med Josten på langs.

icon - noun_terrain_2087470

Terreng

Lodalskåpa ligger i et komplekst breterreng ved Jostedalsbreen. Toppen er relativt frittliggende og har derfor en utrolig vid utsikt over så og si hele Jostedalsbreen.  Det er bratt opp i starten av oppstigningen mot Lodalskåpa - normalruten på nordvest ryggen. Dette er et klyveparti der snøforholdene avgjør hvor krevende det er å bestige.

Vinter

Lodalskåpa er en fin topptur på ski, men skiene settes normalt igjen ved innsteget til klyvepunktet like under toppen.

Vær, sessong og snøforhold

Toppen bestiges normalt på våren i forbindelse med turer over breen eller sommerstid - juni til september. Flott vinterklatring ved gode forhold. Turen krever godt og stabilt vær.

icon - noun_Spring loaded camming device_1567689-2

Sikring og klatring

Sikring avhenger av tid på året og rutevalg. Bestigning av Lodaslåka innebærer ferdsel på bre og selv om en normalt ikke sikrer mange av rutene på breen om våren må utstyr for breredning være med. Selve bestigningen av Lodalskåpa er bratt og forholdene avgjør. Isøks og stegjern er normalt en fordel. Noen velger også å legge ut et tau i det bratteste partiet.

icon - noun_avalanche warning_1471129

Skredfare

Vurder skredfare og unngå skredterreng. Vær oppmerksom på terrengfeller og skavler.

Vanskelighetsgrad
Lengde
Teknisk krevende
Terrengkompleksitet

01

Bødalsseter

Den korteste og mest brukte ruten for bestigning av Lodalskåpa er fra Bødalsseter opp Brattebakken. Herfra tar en inn på breen og går over Veslekåpa til innsteget.

02

Josten på langs

Mange benytter muligheten til å bestige Lodalskåpa som avstikker under Josten på langs dersom været byr seg fra en bedre side.

03

Tindefjellsryggen

Tindefjellsryggen fra Skåla er en spennede variant som er mer teknisk krevende. En må da ta seg opp breen Hanken, for så å gjøre en rapell ned fra sørøstryggen. En runder så sør- og vestsiden til innsteget.

Denne siden er  ment for å gi inspirasjon, informasjon og forslag til turer, men er ikke en fører eller ment for å være en turplanlegger. Informasjonen her bør derfor ikke benyttes deretter. Omtalte ruter og forhold i terrenget kan endres fra år til år og derfor utgjøre en fare. Søk derfor alltid oppdatert informasjon. Når en ferdes i nye,  ukjente og utsatte områder blir turopplevelsen ofte bedre ved å benytte seg av en lokalkjent og sertifisert tindeveileder. Velg tur etter evne og inneha kompetanse som turen krever.

Bildegalleri

Turartikler

Breruta – på ski over Tindefjellryggen

| |

Folk har ferdes over Jostedalsbreen til alle tider og en av de viktigste ferdselsveiene gikk mellom Stryn og Jostedalen. Den såkalte Breruten har de seneste årene gjenoppstått som en alpin…

Skitur Loen rundt

| |

Den alpine skituren Loen rundt er en rute i et mektig landskap med spektakulære brefall og stupbratte fjellsider. En følger fjellryggene som strekker seg rundt Lovatnet i en høyde på…

Jostedalsbreen på langs – vårens flotteste skitur

|

Turen over den 60 km lange Jostedalsbreen er et rent natureventyr og den komplette skitur. Underveis vil en kunne oppleve dramatiske brefall, bratte fjellsider, langstrakt breplatå, høye topper, vakre utsiktspunkt…

Til topps på Lodalskåpa – Vestlandsdronningen

| | |

Lodalskåpa er det karakteristiske fjellet en ser stikker opp som en hatt fra Jostedalsbreen. Fjellet er en av to 2.000 meters topper på selve breplatået. I klarvær er utsikten fra…

Close
Tinderangel.no © Copyright 2023. All rights reserved.
Close