Fjellprofil

Sagitraversen

61°26′46″N 08°09′19″Ø - 2.040 moh

Ryggen til Sagi (2.040 moh) sett fra Uranostinden vinterstid.
Sagitraversen profil fra øst.
Icon noun_distance_223118-2

Lengde

Selve traversen er ikke særlig lang i seg selv, men anmarsjen er lang både fra Koldadalen i øst og Skogadalsbøen i vest.

icon - noun_terrain_2087470

Terreng

Sagitraversen er en smal og eksponert travers, som ikke er mer en en fot i bredde på det smaleste. Mye morsom klyving. Adkomst fra øst krever ferdsel på bre.

Vinter

Selve traversen er ikke en typisk skitur, da den enkelte steder er svært smal og eksponert. Nørdre Sagi kan være en grei skitopp opp nordryggen. 

Vær, sessong og snøforhold

Sagitraversen gjennomføres normalt i fint vær i sommermånedene juni til september. Flott vinterklatring ved gode forhold. Kan også gjennomføres vinterstid alpin mix-/ vinterklatrerute.

icon - noun_Spring loaded camming device_1567689-2

Sikring og klatring

Sikring anbefales på den smaleste og mest eksponerte delen av traversen, da et fall vil få fatale konsekvenser.

icon - noun_avalanche warning_1471129

Skredfare

Skredfare under adkomst opp til selve ryggen må vurderes. Vær oppmerksom på eventuelle skavler oppå ryggen. Fare for steinsprang.

Vanskelighetsgrad
Lengde
Teknisk krevende
Terrengkompleksitet

01

Traversen

Sagitraversen følger hele ryggen over alle toppene og har et eksponert klyveparti mellom Søre- og Nørdre Sagi som normalt sikres. Ryggen er en flott travers som til tider er svært smal på et kortere parti.

02

Sagi N

Nørdre Sagi bestiges greit fra nord med noe enklere klyving og uten at det blir særlig eksponert. Det er ryggen videre mellom Nørdre- og Søre Sagi som er eksponert og krever sikring.

03

Sagi S

Søre Sagi bestiges normalt fra sør uten store vanskeligheter, med enklere klyving. Toppen bestiges normalt med adkomst via Mjølkedalsbreen eller Uranosbreen.

Denne siden er  ment for å gi inspirasjon, informasjon og forslag til turer, men er ikke en fører eller ment for å være en turplanlegger. Informasjonen her bør derfor ikke benyttes deretter. Omtalte ruter og forhold i terrenget kan endres fra år til år og derfor utgjøre en fare. Søk derfor alltid oppdatert informasjon. Når en ferdes i nye,  ukjente og utsatte områder blir turopplevelsen ofte bedre ved å benytte seg av en lokalkjent og sertifisert tindeveileder. Velg tur etter evne og inneha kompetanse som turen krever. Vurderingene og graderingene gitt her er subjektive og kan oppleves annerledes i forhold til føre, vær, erfaring og kompetanse.

Bildegalleri

Turartikler

Sagitraversen i Jotunheimen

| | |

Sagi (2.040 moh) ligger i den sørvestlige delen av Jotunheimen og bærer navnet med sitt rette. Fjellet utgjør en kvass egg med tagger som minner om en sag og er…

Close
Tinderangel.no © Copyright 2023. All rights reserved.
Close