Search

Topptur til Torefjell i Hardanger

Utsikt fra Torefjell mot Øystese, Hardangerfjorden og Folgefonna.

Topptur mulighetene rundt Hardangerfjorden er mange. Like ved Norheimsund og Øystese ligger Torefjell, en lett tilgjenglig skitopp med vakker utsikt over Hardanger. Vi spente fast randonnée skiene og fikk morsom skikjøring i idylliske omgivelser preget av fjord, bre og fjell.

På topptur til Torefjell med utsikt over Hardanger og Folgefonna.

Torefjell er en del av Kvamskogen-massivet og ligger helt øst i orådet ved Myklavatnet. Toppen nås likevel enklest fra Sjusete, som ligger like ved tettstedene Nordheimsund og Øystese.

Det er liten tvil om at toppene rundt Hardanger er værutsatte. Her er ofte mye skydekke, nedbør og vind. Vi besøkte toppen med randonné-ski på beina og fikk morsom skikjøring på en flott dag med fantastisk utsikt.

På Sjusete er det mulig å parkere bilen og herfra startet turen vår mot toppen. Fra skistadion ser en Torefjell og herfra går det også vei første delen mot toppen. Vi valge å følge denne og denne dagen var det enkelt å se sporene fra andre som hadde vært på toppen før oss. Veien stopper ved Forsete og herfra følger en retningen mot topppunktet.

Med gode feller under skiene er Torefjell en enkel topp å bestige og høydemetrene går fort unna.

Torefjell sett fra Manfjellet.
Nedkjøring fra Torefjell med utsikt mot Norheimsund

Mot toppen blir det noe brattere før en kommer opp på selve toppflaten. Selve toppunktet er merket med en stake og ligger på motsatt side av der vi kommer opp. Lokale omtale ofte denne toppformasjonen som Kabuso, som skal bety hette.

Fra toppen er det en utrolig flott utsikt over Hardangerfjorden. Ved hver sin fot av fjellet ser vi Øystese og Norheimsund. På motsatt side av Hardangerfjorden ser vi Folgefonna og Rosendalsalpene. En spennende og noe uvant utsikt vestover mot Kvamskogen og de ulike toppene der.

Bak Myklavatnet ser vi Fotasperrnuten og Iendefjell. Den høyeste av dem alle Fuglafjell (1.334 moh) dominerer med sin beliggenhet nord for Myklavatnet. Enda lengre vest ser vi også Tveitakvitingen (1.299 moh) og Høganovi.

Like nord for Torefjell ser vi et annen populæt fjell for toppturer, Skrott (1.320 moh). I øst ser vi mot Hardangervidda og spesielt den karakteristiske Hårteigen er lett gjenkjennelig.

Torefjell (midt i bildet) sett fra luften. Fitjadalsvatnet og Skrott bak.

Torefjell

1.050 moh

60°24′35″N 06°07′45″Ø

Kvam, Vestland, Norge

Torefjell (midt i bildet) sett fra luften. Fitjadalsvatnet og Skrott bak.
Torefjell (midt i bildet) sett fra luften. Fitjadalsvatnet og Skrott bak.
6.4K Views

2 comments

Write a response

Legg igjen en kommentar

Close
Tinderangel.no © Copyright 2023. All rights reserved.
Close