Search

Tur langs Kyrkjeoksle til Langvasshøe

Kyrkjeoksle og Kyrkja sett fra Langvasshøe i Jotunehimen.

Bare to meter lavere enn Kyrkja og nesten 200 meter lavere enn naboen Visbretinden. Likevel er turen langs Kyrkjeoksle opp til Langvasshøe en flott tur med utsikt, spesielt mot Gjendealpene. Langvasshøe besøkes oftest i forbindelse med avstikker fra Kyrkja eller på vei til Visbretinden, men er også en flott tur i seg selv.

Langvasshøe er en tur som ofte gjør som en avstikker etter å ha besteget den populære toppen Kyrkja i Jotunheimen. For de fleste er Langvasshøe en topp en er innom på vei opp til Visbretinden, som markerer seg som en høy spiss topp midt i Jotunheimen. Turen starter gjerne fra den private turisthytten Leirvassbu.

Turen over Kyrkjeoksle til Langvasshøe er også en flott tur i seg selv, da en fra toppen har en flott utsikt sørover Storådalen mot Gjendealpene.

Turen over Kyrkjeoksle til Langvasshøe er en enkel tur med flott utsikt midt i Jotunheimen. Siste stykket opp mot toppen går en i noe bratt steinur.

Den spisse og vakre toppen Kyrkja markerer seg selvsagt i landskapet her, men utsikten rundt er formidabel. Spesielt flott er utsikten sørover mot Gjende og Gjendealpene. Langs Langvatnet, som vi har like under oss, går merket rute ned gjennom Storådalen til Gjendebu. I kulissene ser vi tinder i Gjendealpene på rekke og rad, som Knutsholstinden, Store Svartdalspiggen, Slettmarkpiggen og Galdeberget.

Det er flott utsikt østover inn i Visdalen mot Spiterstulen. I nord ser vi Galdhøpigg-massivet med den markante Tverrbytthornet i front. Vestover ser vi Høgvaglbreen som omkranser Høgvagltindene. På breen har reinen søkt tilflukt fra myggen. Videre ser vi inn mot Rauddalsbandet, hvor det går merket rute mot Olavsbu. Her ser vi den populære og kjente toppen Mjølkedalstinden.

Langvasshøe

2.030 moh.
61°31′28″N 08°19′20″Ø
Lom, Innlandet, Norge

Vanskelighetsgrad
t
Tid
moh
Høyeste punkt
km
Avstand
m
Høydemeter
2.4K Views

1 comment

Write a response

Legg igjen en kommentar

Close
Tinderangel.no © Copyright 2023. All rights reserved.
Close