Search

Tur langs Kyrkjeoksle til Langvasshøe

Kyrkjeoksle og Kyrkja sett fra Langvasshøe i Jotunehimen.

Bare to meter lavere enn Kyrkja og nesten 200 meter lavere enn naboen Visbretinden. Likevel er turen langs Kyrkjeoksle opp til Langvasshøe en flott tur med utsikt, spesielt mot Gjendealpene. Kanskje rekker du de siste 200 høydemetrene opp til Visbretinden også?

Langvasshøe er en tur vi gjør som avstikker etter å ha besteget den populære toppen Kyrkja i Jotunheimen. For de fleste er Langvasshøe en topp en er innom på vei opp til Visbretinden, som markerer seg som en høy spiss topp midt i Jotunheimen. Turen starter gjerne fra den private turisthytten Leirvassbu.

Vi rekker ikke oppom Visbretinden i dag, da solen er begynt å gå ned - men det er absolutt verdt å ta turen langs ryggen av Kyrkjeoksle opp til Langvasshøe for å nyte utsikten mot Gjendealpene i sør.

Turen over Kyrkjeoksle til Langvasshøe er en enkel tur med flott utsikt midt i Jotunheimen. Denne turen burde egne seg flott som fjellskitur vinterstid.

Den spisse og vakre toppen Kyrkja markerer seg selvsagt i landskapet her, men utsikten rundt er formidabel. Spesielt flott er utsikten sørover mot Gjende og Gjendealpene. Langs Langvatnet, som vi har like under oss, går merket rute ned gjennom Storådalen til Gjendebu. I kulissene ser vi tinder i Gjendealpene på rekke og rad, som Knutsholstinden, Store Svartdalspiggen, Slettmarkpiggen og Galdeberget.

Utsikt gjennom Storådalen mot Gjende og kjente tinder i Gjendealpene fra Langvasshøe.

Det er flott utsikt østover inn i Visdalen mot Spiterstulen. I nord ser vi Galdhøpigg-massivet med den markante Tverrbytthornet i front. Vestover ser vi Høgvaglbreen som omkranser Høgvagltindene. På breen har reinen søkt tilflukt fra myggen. Videre ser vi inn mot Rauddalsbandet, hvor det går merket rute mot Olavsbu. Her ser vi den populære og kjente toppen Mjølkedalstinden.

Dersom en har anledning anbefales turen videre opp til toppen av. Visbretinden (2.234 moh), som er enkel å bestige selv om den ser bratt ut. Ned fra Langvasshøe er det omtrent 300 høydemetre mot toppen.

Kyrkjeoksle og Kyrkja sett fra Langvasshøe i Jotunehimen.

Langvasshøe

2.030 moh

61°31′28″N 08°19′20″Ø

Lom, Oppland, Norge

1.2K Views

1 comment

Write a response

Legg igjen en kommentar

Close
Tinderangel.no © Copyright 2023. All rights reserved.
Close