Search

Fottur med utsikt til Hovdungo og Berget

Turen til seteren Hovdungo i Aurland er en kort og enkel tur med fin utsikt.

Nærøyfjordområdet er litt av et tur område med sine stupbratte fjellsider ned mot fjordene. Turmulighetene er mange og flotte stier i fjellsidene gir lett adkomst til mange flotte utsiktspunkt. En av de kortere turene en kan gå med panoramautsikt over Aurlandsfjorden er turen fra Vikesland, langs fine turstier, til seteren Hovdungo. På turen får en flott utsikt ned mot Lom, ut Aurlandsfjorden og ned i Aurlandsdalen.

En behøver ikke alltid å gå langt for å få en flott tur. Turen til seteren Hovdungo fra Vikesland i Aurland er en slik tur. Turen er særlig flott fordi en går på flotte stier med panoramautsikt ned mot Flåm, inn i Flåmsdalen, ut Aurlandsfjorden, ned mot Aurlandsvangen og ytre delen av Aurlandsdalen. Selvsagt er det også flott utsikt mot fjellene rundt Aurlandsfjorden, som Prest, Blåskavlen, Flenjaeggji og Nisedalsfjellet.

Det er mulig å kjøre et godt stykke opp fjellsidene fra Aurlandsvangen og Vikesland er et godt utgangspunkt for denne turen. Det er mange stier og turmuligheter i området. Turen til Hovdungo herfra er kort og ikke lenger en 2.5 km. Fra Vikesland er det utsikt ned mot Flåm og cruice-båtene som ligger til kai her på sommerstid. Fjellene rundt er majestetiske med bratte fjellsider. Fra Vikesland går det en god og godt merket sti mot Hovdungo, en seter over Aurlandsvangen.

Aurlandsfjorden og Aurlandsvangen sett fra Hovdungo.
Hovdungo (789 moh) har panoramautsikt over Aurlandsfjorden.

Seteren Hovdungo ligger på 780 moh. Her er det fin utsikt ut Aurlandsfjorden og mot fjellene Prest og Blåskavlen (1.809 moh), sistnevnte er Aurlands høyeste fjell. Hår en ytterligere 500 meter langs en sti som følger Aurlandsdalen sørøstover kommer en til et flott utsiktspunkt kalt Berget, som ligger 808 moh. Her går det bratt ned i Aurlandsdalen og en ser rett ned mot Aurlandsvangen og Lærdalstunnelen.

Dersom en ønsker seg en lenger tur er det bare å følge stien fra Hovdungo som går opp mot toppen av Liahovden (1.444 mot) og Blåskavlavarden (1.442 moh). Fra Hovdungo er det 4.5 km opp mot toppen som har vid utsikt over Aurlandsfjellene.

Berget (808 moh) ved Hovdungo i Aurland er et fint utsiktspunkt ned mot Aurlandsdalen, Aurlandsvangen og Aurlandsfjorden.
Fra Vikesland er det fin utsikt mot innerste delen av Aurlandsfjorden og Flåm.

HOVDUNGO

TIMER
Avstand
KM
MOH
HØYDEMETRE

Hovdungo

790 moh.

60°53′31″N 07°11′37″Ø

Aurland, Sogn og Fjordane, Norge

3.4K Views
Write a response

Legg igjen en kommentar

Close
Tinderangel.no © Copyright 2023. All rights reserved.
Close