På toppen av Raudbergnuten (1.819 moh) står en på grensen mellom kommunene Lærdal, Ål og Hemsedal. Toppen er en del av Raudbergskarvet og er det høyeste fjellet i Ål. Herfra er det en utrolig vid utsikt over Skarvheimen og omliggende fjellområder som Jotunheimen og Hurrungane. Raudbergskarvet er en utmerket topptur for fjellski vinterstid.
Den nordligste delen av Langfjella, fjellområdet sør for Jothunheimen og som skiller Øst- fra Vestlandet, blir gjerne kalt Skarvheimen nå. Navnet er passende, for her finner vi mange "nakne fjell",- hva også ordet skarv betyr.
Raudbergskarvet er et av disse fjellene, et rundt og nakent fjell med vid utsikt til de omliggende fjellområdene. Fra toppen, av det som også er Ål's høyeste fjell (1.819 moh), ser vi det meste av Skarvheimens skarver og nuter og rett inn i den sørligste delen av Jotunheimens kvasse tinder mot nord.
Turen vår begynner på Bjøberg i Mørkedalen ved riksveien over Hemsedalsfjellet. Herfra tar vi oss opp mot Bjøbergdalen mellom Bjøbergnuten og Hestebottfjellet. Fra Bjøbergdalen er det slak stigning og noe kupert hele veien opp mot Raudbergskarvet og derfor er fjellski å anbefale på denne turen. Vi tar oss først opp øst for 1.579 moh punktet som er markert på kartet og passerer en liten hytte på veien. Etter 1.579 punktet følger vi ryggen opp på Raubergskarvet og går rett mot toppen, hvor det står en nok så solid varde.
Fra toppen er en vid utsikt over Skarvheimens mange skarver og nuter. Den langstrakte ryggen til Hallingskarvet dominerer i sør og Reineskarvet i sørøst. I nord er det det tindene i Jotunheimen som fanger blikket, med Hurrunganes alpine tindemassiv med Storen i vest og tinderekken med Gjendealper som strekker seg mot øst.
Returen går gjerne samme vei som opp, eventuelt kan en få en noe brattere retur ved å velge en mer direkte rute mot Bjøbergdalen.
Turen lar seg også kombinere med å besøke turisthyttene til Den Norske Turistforening. Like ved foten av Raudbergskarvet i nordvest ligger den selvbetjente turisthytten Bjordalsbu. Like vest for Raudbegskarvet går en kvistet løype ned mot Iungsdalshytta, en populær betjent hytte som også driftes av Den Norske Turistforening.
Turen til Raudbegskarvet og toppen av Raudalsnuten går i et vennlig og lettgått terreng og turen fra Bjøberg er en fin tur i det som virkelig kjennetegner Skarvheimen på sitt beste.
Hele 18 fjell har betegnelsen skarv som en del av navnet sitt i fjellområdet Skarvheimen. Navnet Skarvheimen fikk fjellområdet i 1995 etter at dette området manglet et passende navn. Lokale kalte gjerne fjellene her Langfjella - men Langfjella dekker heler fjellområdet sør for Jotunheimen. En navnekonkurranse ble avholdt i regi av NRK og også et utvalg med såkalte sakkyndige ga mest tilslutning til Skarvheimen som det nye navnet på fjellområdet mellom Finse og Jotunheimen.
Fjellryggene med sine bratte sider og runde rygger ligger på rekke og rad i Skarvheimen. Den 35 kilometer lange Hallingskarvet er den lengste ryggen etterfulgt av Reineskarvet med sine 15 kilometer. Toppene her er de høyeste sør for Jotunheimen med Folarskardnuten på Hallingskarvet som den høyeste med sine 1.933 moh. Ranastongi og Høgeloft er to andre topper over 1.900 moh i Skarvheimen. Også Raudbergsnuten kommer høyt opp på listen i Skarvheimen med sine 1.819 moh.