61°38′10″N 08°18′47″Ø - 2.469 moh

Fjellprofil

Konkurrenten Galdhøpiggen (2.469 moh) tar seg godt ut fra Glittertinden (2.457 moh).
Icon noun_distance_223118-2

Lengde

En lite krevende tur fra Juvasshytta. En lengre og mer fysisk krevende tur fra Spiterstulen med langt flere høydemeter.

icon - noun_terrain_2087470

Terreng

Høyfjellsterreng med mye stein - ofte avblåste partier på ruten fra Spiterstulen. Lite eksponert rute dersom en velger normal rutene mot toppen. Sti opp fra Spiterstulen. Breen mellom Keilhaus topp og toppen av Galdhøpiggen ansees som trygg. Styggebreen har store sprekker og må sikres.

Vinter

En fin tur vinterstid, særlig fra Spiterstulen får en lang skikjøring. Veien inn til Spiterstulen pleier å åpne noe tidligere på året enn veien opp til Juvasshytta.

Vær, sessong og snøforhold

Fin tur året rundt. Særlig fin topp vinterstid på ski. Svært fin skitopp fra Spiterstulen, men ofte enkelte avblåste partier.

icon - noun_Spring loaded camming device_1567689-2

Sikring og klatring

Det kreves ikke klatring for å nå toppen, men det er flere fine klyve- og klatreruter mot toppen - særlig nordvestryggen. Ruten fra Juvasshytta over Styggebreen krever sikring for ferdsel på bre. Stegjern og isøks er normalt ikke nødvendig.

icon - noun_avalanche warning_1471129

Skredfare

Vurder skredfare og unngå skredterreng, særlig i nedre delen mot Visdalen fra Spiterstulen.

Vanskelighetsgrad
Lengde
Teknisk krevende
Terrengkompleksitet

01

Spiterstulen

En flott topptur over Keilhaugs topp og Svellnose. Fin tur vinterstid. Krever ikke bresikring, men skredterreng. Middels krevende tur grunnet antall høydemeter.

02

Juvasshytta

Korteste rute til toppen, men krever sikring over Styggebreen.

03

Sørvestryggen

Fin tinderanglingsrute og kombineres gjerne med klassikeren Svellnosbrean rundt. Luftig rute med en del klyving og noen klatre- opptak, som kan sikres om ønskelig.

Utsikt fra Galdhøpiggen mot vest.

Bildegalleri

Turartikler

Sørvestryggen opp til Galdhøpiggen

| |

Galdhøpiggen – Norges tak og høyeste fjelltopp. Med sine 2.469 moh er denne toppen, sammen med Besseggen, Jotunheimens mest populære turmål. Men det finnes flere måter å nå toppen av…

Galdhøpiggen – Skitur til toppen av Norge

Norges høyeste fjell er en flott skitopp med fantastisk utsikt. Turen fra Spiterstulen gir en nedkjøring med mange høydemetre og stedvis bratt skikjøring. Som med mange andre av de mest…

Close
Tinderangel.no © Copyright 2023. All rights reserved.
Close