TOP

Bergen

Byen der du kan gå turer på de syv fjell, samt litt til...

Byen mellom de syv fjell byr på masse flotte fjellturer, lett tilgjenglige fra Bergen sentrum. Byens plassering blandt øyer og fjorder gjør landskapet variert. Få andre byer byr på flottere utsikt enn det du får fra byfjellene i Bergen. Her har vi samlet noen flotte bynære turer i Bergen.

Selv mange av storbyene i Norge byr på flotte naturopplevelser og Bergen er en av disse. Bergen er omringet av fjell på alle kanter og det er mange fler enn 7 av dem. På kort tid kan en komme seg fra sentrum og storbyen, opp i høyden og ut i naturen.

Det høyeste fjellet i Bergen ligger noe lengre unna sentrum og i et eget fjellmassiv. Gullfjellet (987 moh) er en flott skitur vinterstid. Turen startes oftest enten fra Gullbotn eller Totland. Over fjellmassivet er det oppført en rekke større varder som viser vei.

Den mest kjente turen blandt byfjellene er turen over vidden, fra Fløyen til Ulriken (643 moh) - via Storfjellet (662 moh).

Turen over vidden begynner på grusvei, som går over til godt vardedet sti. Turmålet er den høye telemasten som står like ved Ulriken og turen gås på 4- 5 timer. Fra Fløyen går turen til Rundemannen. Herfra går turen rundt dalen med Svartediket over Vardegga og Storfjellet til Hauggjelsvarden, før siste stykke bort til Ulriken og Ultrikstårnet.

Vinterstid er byfjellene som omkranser byen ofte snøbelagt og turene kan gjøres på ski.

Vinterkveld på Rundemanen. Utsikt mot Ulriken. Turen fra Rundemanen over Vidden til Ulriken er en populær tur.

Like sør for Bergen sentrum ligger Løvstakken (477 moh), som utgjør et av Bergens syv fjell. Turen er relativt kort og enkel, men gir flott utsikt over den stolte byen omgitt av fjorder, øyer og fjell.

Blåmanen og Rundemanen (568 moh) er to andre flotte topper som en gjerne går fra Fløyen. Toppene har flott utsikt vestover over store deler av byen og ut mot havet.

Vinterkveld på Rundemanen. Utsikt mot Ulriken. Turen fra Rundemanen over Vidden til Ulriken er en populær tur.

Flere hytter er oppført i fjellene rundt Bergen. Disse er ofte åpne i helgene hvor idrettslag og foreninger arrangerer servering på dugnad.

I Gullfjellmassivet er en rekke turmuligheter. Det går an å gå lengre turer over en sammenhengende rekke av fjell, gjerne hele veien fra Gullfjellet over Vidden og ned til Bergen sentrum. Kabelbanen Fløibanen og gondolbanen Ulriksbanen gjør at en fort kan komme opp i høyden og ut av byen.

Bergen

Byen med fjell og vidder

Turer i og rundt Bergen

På ski til Rundemanen – magisk fjelltur i Bergen

På ski til Rundemanen Magisk fjelltur i Bergen Bergen by er omgitt av fjell og fjord, mange bynære turområder med andre ord. Byen er kjent for å ligge mellom De syv fjell og disse toppene har flott utsikt over sentrum, […]

Les mer

Over vidden i Bergen – til Ulriken

I Oslo har en Nordmarka, mens Bergenserne kan boltre seg på byfjellene. Over vidden er en populær tur over Storfjellet, som starter på Skansemyren ved Fløyen og ender på Montana nedenfor Ulriken. Kontrastene er store fra å stå midt i […]

Les mer