TOP

ALPINE LANGTURER PÅ SKI DU BØR GÅ

ALPINE RANDONNÉE-TURER OVER FLERE DAGER

Toppturer på ski i fjellet er noen av de flotteste og morsomste turene en kan gå. Mange høydemeter med stigning belønnes med morsom nedkjøring og flott utsikt. Flere dagers topptur gjennom alpine fjellområder har blitt mer og mer populært etter inspirasjon fra Alpenes Haute Route. Flere av de norske fjellområdene har fått sin egen Haute Route. De fleste turene er lagt opp til etapper med overnatting i hytter, mens andre krever overnatting i telt. Her har vi plukket ut noen av de flotteste alpine langturene på ski i Norge.

HØGRUTA I JOTUNHEIMEN

61°38′10″N 08°18′47″Ø

2.469 moh

90 km - 7.000 høydemeter

Jotunheimen har fått sin Haute Route og på kort tid har ruten blitt usedvanlig populær. Høgruta i Jotunheimen går over de høyeste fjellene i Nord-Europa, et utmerket område for toppturer vinterstid. Fra Gjendesheim i øst går en over 5 av av Jotunheimens høyeste topper før en ender på på Krossbu i vest etter å ha tilbakelagt nesten 90 km og 7.000 høydemetere på ski. Underveis bor en på betjente hytter hvor en kan nyte et god måltid og sove i en god seng.

Les mer

 

 

LOEN RUNDT I STRYN

61°47′25″N 07°12′11″Ø

2.083 moh

90 km - 6.500 høydemeter

Den alpine skituren Loen rundt er en rute i et mektig landskap med spektakulære brefall og stupbratte fjellsider. En følger fjellryggene som strekker seg rundt Lovatnet i en høyde på stort sett mellom 1.600 - 1.800 meter og legger turen innom Jostedalsbreen og Lodalskåpa. Første del av turen følger den klassiske Breruta langs med Tindefjella mellom Skåla og Lodalskåpa, mens den siste delen følger den mindre gåtte fjellryggen fra Kjelkevarden til Meleinsnibba over Ramnefjellsbreen. Opplev langstrakte fjellrygger, høye tinder, stupbratte fjellsider og med masse flott skikjøring.

Les mer

 

 

HJØRUNDFJORDEN RUNDT

62°12′28″N 06°40′22″Ø

1.564 moh

Sunnmørsalpene lever opp til sitt navn med spisse tinder og pinakler omringet av fjorder. Ingen andre steder i landet finner vi en større konsentrasjon av alpine tinder. Hjørundfjorden er selve midtpunktet i Sunnmørsalpene. Spisse fjell reiser seg på rad og rekke inn langs hele fjorden. Kolåstinden, Jønshornet, Randerstopp og Slogen er alle kjente toppper i dette området. Det er vanlig å bruke 6 dager på turen rundt den vakre fjorden med de spisse tindene som strekker seg opp mer enn 1.500 meter over fjorden.

Sunnmørsalpene med Hjørundfjorden og Sylvkallen midt i bildet.

JOTUNHEIMEN

Høgruta i Jotunheimen

Jotunheimen har fått sin Haute Route og på kort tid har ruten blitt usedvanlig populær. Høgruta i Jotunheimen går over de høyeste fjellene i Nord-Europa, et utmerket område for toppturer vinterstid. Fra Gjendesheim i øst går en over 5 av av Jotunheimens høyeste topper før en ender på på Krossbu i vest etter å ha tilbakelagt nesten 90 km og 7.000 høydemetere på ski.

Les mer

KLAR FOR TOPPTUR?