Skogshorn – topptur i Hemsedalsfjella

Skogshorn – topptur i Hemsedalsfjella

Skogshorn

- populær topptur med vid utsikt i Hemsedalsfjella

Skogshorn er den mest populære toppturen i Hemsedalsfjella. Den er ikke blant de høyeste av toppene i området, men toppens beliggenhet helt øst i en rekke av Hemsedalsfjell, gjør at Skogshorn har en usedvanlig vid utsikt østover. I tillegg er dette en ypperlig skitopp som byr på mye fin skikjøring ved gode snøforhold.  

Denne gangen går turen til topps i Hemsedalsfjella. Skogshorn er en populært topptur både sommer og vinter. Det er en utmerket randonnée-tur vinterstid.

Toppen er ved gode snøforhold enkel å bestige ved å følge den østlige siden opp mot toppen, samme ruten som sommerstien følger mot toppen. Sent på sesongen kan det være bedre snøforhold ved å følge dalføret som går nord for toppen mellom Skogshorn og Skarvanfjellet. En går da rundt selve Skogshorn og bestiger toppen fra vest.

På toppen av Skogshorn mangler det ikke på merking. Her er satt opp både varde, trigpunkt og et kors merket med Kong Olav den 5. monogram. Det første korset på Skogshorn skal ha blitt satt opp rundt 1880-tallet.

Utsikten er vid, da Skogshorn har en helt fri beliggenhet mot øst. Det er en enestående utsikt mot Valdres, Aurdal og Golsfjellet med  Storefjell. I øst ser vi ned mot Hemsedal og skianlegget. I bakgrunnen ser vi norsiden av Reineskarvet.

 

Utsikt fra toppen av Skogshorn mot Hemsedal og skisenteret.

I nordøst ser vi de andre toppene som er en del av samme fjellmassivet, med Skarvanfjellet (1.735 moh), Nibbi (1.741 moh) og Skurvefjellet (1.741 moh). Det går an å fortsette skituren østover og innover fjellryggen for å besøke disse toppene.

I nord har vi utsikt mot Jotunheimen´s fjell og tinder.

Nedkjøringen fra Skogshorn følger normalt samme veien som opp. En mer krevende rute som krever svært gode og stabile snøforhold er Skogshornsrennen. Rennen er bratt og skredutsatt.

 

Den sørlige fjellveggen til Skogshorn er stupbratt og mye brukt som klatrefjell både sommer og vinter. Her finnes flere klatreruter mot toppen. Skogshorn er også et populært fjell blant isklatrere.

Det er tilrettelagt med en stor parkeringsplass øst for toppen, som er avgiftsbelagt.

Skogshorn kan bli relativt snøfattig alt i april. Sent på sesongen har nabotoppen Nibbi bedre snøforhold.

Skogshorn (1.728 moh) er en populær topptur med vid utsikt i Hemsedalsfjellene.

Skogshorn

1.728 moh

60°52′50″N 08°41′22″Ø

Hemsedal, Buskerud, Norge

Relaterte artikler
På ski til Bukkehøe Flott skikjøring i Galdhøpiggmassivet Bukkehøe (2.314 moh) ser imponerende ut fra Les mer
Store Smørstabbtinden Topptur på ski i Smørstabbtindmassivet Smørstabbtindan er blitt en av landets mest populære Les mer
Blånebba i Romsdalen Topptur på ski til toppen blant Romsdalens villeste tinder Romsdalen er kjent Les mer
På topptur langs Eidfjord Fra topp til topp i Hardanger - på ski fra Ulvik til Les mer
Gaustatoppen Topptur på ski med Norges videste utsikt Gaustatoppen er en av landets mest populære Les mer
Topptur til Blåskavlen Det høyeste fjellet i Aurland med en vanvittig vid utsikt Aurlandsfjorden en Les mer
Blåbergi Topptur med utsikt over Skarvheimen Skarvheimen byr på langstrakte skarver, vide flyer og en Les mer
Skitur til Vassfjøra Skitur med utsikt over Hardanger, Vossefjell, Skarvheimen og Hardangervidda Turen til Vassfjøra Les mer
Trollanuten og Fossdalsskavlen Toppturer mellom Vossefjellene og Flåmsdalen Vi befinner oss i fjellområdet mellom Vossefjellene Les mer

Legg igjen en kommentar