På ski langs Langeskavlen i Jotunheimen

På ski langs Langeskavlen i Jotunheimen

På ski langs Langeskavlen

Blant mektige tinder i den sør-vestlige delen av Jotunheimen

Langeskavelen er en flere kilometer lang fjellrygg som strekker seg høyt i terrenget mellom Eidsbugarden og Uranostinden. Langeskavltinden (2.014 moh) er det høyeste punktet langs fjellryggen og ligger i den nordlige enden. En skitur over Langeskavelen byr på flott utsikt over store deler av Jotunheimen og selve Langeskavltinden er omkranset av breer og majestetiske fjell.

Turen over Langeskavlen er en flott tur på ski. Den bærer sitt navn med sitt rette, da ryggen er flere kilometre lang. En glemmer likevel å tenke på dette når en går over ryggen, da utsikten er så flott som den er.

Langeskavlen er fin å gå med Langeskavltind (2.014 moh) eller Uranostind som turmål. Det er også fult mulig å nå innom begge toppene på samme tur om en har godt driv.

Det er enkelt å bevege seg opp og over Langeskavlen og ryggen er svært bred. Vi gikk turen fra Eidsbugarden og opp til Sløtatjernet hvor det er enkelt å ta seg opp til starten på ryggen. Herfra går det jevn og fin stigning opp mot selve toppflaten.

Under oppstigningen er det en kjempe flott utsikt over Eidsbugarden og Tyin og etterhvert kommer også Falketind skikkelig til syne.

Langs ryggen av Langeskavlen mot Langeskavltinden (2.014 moh).

Skavelens høyeste midtpunkt er på 1.878 moh. Her er det fint med en liten pause. Nå har også Uranostind kommet skikkelig til syne og vi ser ned mot Uranosbreen på ene siden av ryggen og Mjøledalsbreen på andre siden. Herfra går det nedover et stykke i retning Langeskavltinden.

På 1.752 moh er det mulig å ta seg enkelt ned på Uranosbreen eller fortsette videre oppstigning mot selve Langeskavltinden. Det går også an å ta seg ned på Uranosbreen lenger oppe mot toppen, dersom en skal mot Uranostinden og ønsker å bestige Langeskavltinden først.

Rekker en kanskje en tur opp på Langeskavltinden?

Langeskavlen

2.014 moh

61°25′40″N 08°10′43″Ø

Vang, Oppland, Norge

Relaterte artikler
Sagitraversen Luftig tur over eggen av Sagi i Jotunheimen Sagi (2.040 moh) ligger i den Les mer
Store Austanbottstind Luftig og alpin topptur i Hurrungane Vi er i Hurrungane - den vestligste, Les mer
Tverrbottindtraversen Tinderangling over ryggtravers i Jotunheimen uten bruk av tau I den sørvestlige delen av Les mer
Soleibotntindtraversen Tinderangling fra Lauvanostinden til Store Soleibotntinden i Hurrungane Det er i fjellmassivet Hurrungane, helt Les mer
Topptur på ski til Geite Kort topptur i Smørstabbtind-massivet ved Storbrean Geite (2.002 moh) er Les mer
Topptur til Sokse over Leirbrean Topptur på ski blant Smørstabbtindan i Jotunheimen Midt i Smørstabbtind-massivet Les mer
Knutshøe På tur over ryggen av Knutshøe vinterstid En av de flotteste turene ved Gjende Les mer
Styggehøbrean rundt Ryggtravers over Veotinder og Styggehøbreatinder i Jotunheimen Tinderekken som strekker seg rundt Styggehøbrean Les mer
Bretriangelet i Jotunheimen En tredagers tur over breer og tinder i Memurutindmassivet Mange av Jotunheimens Les mer
Surtningssue En av Jotunheimen´s stortopper Surtningssue - dette er en av Jotunheimen´s stortopper. Den er Les mer

Legg igjen en kommentar