Høgevarde – topptur med utsikt på Norefjell

Høgevarde – topptur med utsikt på Norefjell

Høgevarde

 – topptur med utsikt på Norefjell

Høgevarde (1.459 m.o.h.) er en del av Norefjell og er en svært enkel topp å bestige. Toppen er absolutt verdt et besøk, da den er ansett for å ha Norges nest beste utsikt etter Gaustadtoppen. Herfra ser en Gaustadtoppen i sør, Hallingskarvet og Hardangerjøkulen i vest, Jotunheimen og Hemsedalsfjellene i nord, samt de dype østlandskogene østover. Ja, faktisk ser du også Oslo dersom sikten er god nok fra Høgevarde.

Høgevarde (1.459 m.o.h.) er en del av Norefjell og er en svært enkel topp å bestige. Toppen er absolutt verdt et besøk, da den er ansett for å ha Norges nest beste utsikt etter Gaustadtoppen.

Herfra ser en Gaustadtoppen i sør, Hallingskarvet og Hardangerjøkulen i vest, Jotunheimen og Hemsedalsfjellene i nord, samt de dype østlandskogene østover. Ja, faktisk ser du også Oslo dersom sikten er god nok fra Høgevarde. En plate montert på toppen viser hvilke fjell en ser herfra. Er været bra vil du absolutt la deg imponere over utsikten.

Høgevarde er en topp har kort avstand til Oslo. På en dag uten alt for mye trafikk på rikvei 7 og E16 går det ikke mer enn 2 timer fra Oslo og opp til hyttefeltet Høgevarde, hvor det er mulig å parkere bilen.

Avkjøringen fra rv 7 er skiltet rett etter Hallingporten, ved Gulsvik. Herfra er det bomvei som gjør sitt til at veien er brøytet hele vinterhalvåret. Veien fører helt til hytteområdet på Gulsviksætran, som nå bare kalles Høgevarde. Herfra er det kort vei til toppen. Ryggen er et dominerende syn fra parkeringsplassen og lett å følge opp til toppen.

Høgevard (1.459 moh) sett fra Gulsviksætran, et fint utgangspunk for turer på Norefjellsryggen.

Ønsker en å gjøre en lengre dagstur, kan den også fint gåes fra Norefjell alpinsenter over Grindefjell eller også fra Tempelseter.

Høgevarde er også et godt utgangspunkt for en fleredagerstur vestover på ski mot Geilo og Finse. Mange bruker Høgevarde og Norefjell som utgangspunkt for den sørlige Hallingdalsløypa. Like nedenfor toppen ser en den selvbetjente hytten Høgevarde Turisthytte, som er den første hytten på ruten til Hardangervidda.

Høgevard er tross sin utsikt ikke den høyeste toppen på Norefjellsryggen. Gråfjell ligger noe lenger nord på ryggen og har spesielt fin utsikt vestover. Fra Høgevard har en også vid utsikt mot Ringerike, Tyrifjorden og Oslomarka. En skal også kunne se havet mot Halden herfra, Rondane og inn i Sverige.

Høgevarde og Norefjellsryggen sett fra Gråfjell.
Toppen av Høgevarde.
Høgevarde Turisthytte ligger like nedenfor toppen Høgevard.
Høgevarde turisthytte er selvbetjent og åpen hele året. I påsken og vinterferie er det også servering på hytta.
Høgevarde 1.459 moh.
Utsikt mot Hardangervidda. Ranten til høyre i bildet.

Høgevard, Norefjell

1.459 moh

60° 17′ 49″ N, 09° 28′ 03″ E

Krødsherad, Buskerud, Norge

Norefjellsryggen sett fra luften fra sør mot nord. Høgevarde midt i bildet.
Relaterte artikler
Topptur på ski til Geite Kort topptur i Smørstabbtind-massivet ved Storbrean Geite (2.002 moh) er Les mer
Ranastongi i Hemsedal På topptur til midten av Sør-Norge med panoramautsikt til Jotunheimen Det er Les mer
Topptur på ski til Fannaråki Topptur på Sognefjellet til Norges høyestliggende turisthytte Fannaråken (2.068 moh) Les mer
Topptur til Sokse over Leirbrean Topptur på ski blant Smørstabbtindan i Jotunheimen Midt i Smørstabbtind-massivet Les mer
Topptur på ski til Onen fra Kjeåsen En spektakulær topptur innerst i Hardangerfjorden Innerst i Les mer
Topptur til Folarskardnuten På ski til det høyeste punktet på Hallingskarvet og det høyeste fjellet Les mer
Vallée Blanche på ski Eventyrlig skikjøring på isbre, fra Aiguille du Midi til Chamonix, i Les mer
På ski til Bukkehøe Flott skikjøring i Galdhøpiggmassivet Bukkehøe (2.314 moh) ser imponerende ut fra Les mer
Gråfjell Til topps på ryggen av Norefjell Gråfjell er den høyeste toppen på Norefjellmassivet med Les mer

Legg igjen en kommentar