Høgevarde – topptur med utsikt på Norefjell

Høgevarde – topptur med utsikt på Norefjell

Høgevarde

 – topptur med utsikt på Norefjell

Høgevarde (1.459 m.o.h.) er en del av Norefjell og er en svært enkel topp å bestige. Toppen er absolutt verdt et besøk, da den er ansett for å ha Norges nest beste utsikt etter Gaustadtoppen. Herfra ser en Gaustadtoppen i sør, Hallingskarvet og Hardangerjøkulen i vest, Jotunheimen og Hemsedalsfjellene i nord, samt de dype østlandskogene østover. Ja, faktisk ser du også Oslo dersom sikten er god nok fra Høgevarde.

Høgevarde (1.459 m.o.h.) er en del av Norefjell og er en svært enkel topp å bestige. Toppen er absolutt verdt et besøk, da den er ansett for å ha Norges nest beste utsikt etter Gaustadtoppen.

Herfra ser en Gaustadtoppen i sør, Hallingskarvet og Hardangerjøkulen i vest, Jotunheimen og Hemsedalsfjellene i nord, samt de dype østlandskogene østover. Ja, faktisk ser du også Oslo dersom sikten er god nok fra Høgevarde. En plate montert på toppen viser hvilke fjell en ser herfra. Er været bra vil du absolutt la deg imponere over utsikten.

Høgevarde er en topp har kort avstand til Oslo. På en dag uten alt for mye trafikk på rikvei 7 og E16 går det ikke mer enn 2 timer fra Oslo og opp til hyttefeltet Høgevarde, hvor det er mulig å parkere bilen.

Avkjøringen fra rv 7 er skiltet rett etter Hallingporten, ved Gulsvik. Herfra er det bomvei som gjør sitt til at veien er brøytet hele vinterhalvåret. Veien fører helt til hytteområdet på Gulsviksætran, som nå bare kalles Høgevarde. Herfra er det kort vei til toppen. Ryggen er et dominerende syn fra parkeringsplassen og lett å følge opp til toppen.

Høgevard (1.459 moh) sett fra Gulsviksætran, et fint utgangspunk for turer på Norefjellsryggen.

Ønsker en å gjøre en lengre dagstur, kan den også fint gåes fra Norefjell alpinsenter over Grindefjell eller også fra Tempelseter.

Høgevarde er også et godt utgangspunkt for en fleredagerstur vestover på ski mot Geilo og Finse. Mange bruker Høgevarde og Norefjell som utgangspunkt for den sørlige Hallingdalsløypa. Like nedenfor toppen ser en den selvbetjente hytten Høgevarde Turisthytte, som er den første hytten på ruten til Hardangervidda.

Høgevard er tross sin utsikt ikke den høyeste toppen på Norefjellsryggen. Gråfjell ligger noe lenger nord på ryggen og har spesielt fin utsikt vestover. Fra Høgevard har en også vid utsikt mot Ringerike, Tyrifjorden og Oslomarka. En skal også kunne se havet mot Halden herfra, Rondane og inn i Sverige.

Høgevarde og Norefjellsryggen sett fra Gråfjell.
Toppen av Høgevarde.
Høgevarde Turisthytte ligger like nedenfor toppen Høgevard.
Høgevarde turisthytte er selvbetjent og åpen hele året. I påsken og vinterferie er det også servering på hytta.
Høgevarde 1.459 moh.
Utsikt mot Hardangervidda. Ranten til høyre i bildet.

Høgevard, Norefjell

1.459 moh

60° 17′ 49″ N, 09° 28′ 03″ E

Krødsherad, Buskerud, Norge

Norefjellsryggen sett fra luften fra sør mot nord. Høgevarde midt i bildet.
Relaterte artikler
Gråfjell Til topps på ryggen av Norefjell Gråfjell er den høyeste toppen på Norefjellmassivet med Les mer
Store Smørstabbtinden Topptur på ski i Smørstabbtindmassivet Smørstabbtindan er blitt en av landets mest populære Les mer
Blånebba i Romsdalen Topptur på ski til toppen blant Romsdalens villeste tinder Romsdalen er kjent Les mer
På topptur langs Eidfjord Fra topp til topp i Hardanger - på ski fra Ulvik til Les mer
Gaustatoppen Topptur på ski med Norges videste utsikt Gaustatoppen er en av landets mest populære Les mer
Topptur til Blåskavlen Det høyeste fjellet i Aurland med en vanvittig vid utsikt Aurlandsfjorden en Les mer
Blåbergi Topptur med utsikt over Skarvheimen Skarvheimen byr på langstrakte skarver, vide flyer og en Les mer
Skitur til Vassfjøra Skitur med utsikt over Hardanger, Vossefjell, Skarvheimen og Hardangervidda Turen til Vassfjøra Les mer
Trollanuten og Fossdalsskavlen Toppturer mellom Vossefjellene og Flåmsdalen Vi befinner oss i fjellområdet mellom Vossefjellene Les mer

Legg igjen en kommentar