Idyll på Berdalsfjellet – utsikt til Lustrafjorden

Idyll på Berdalsfjellet – utsikt til Lustrafjorden

Berdalsfjellet

 – utsikt til Lustrafjorden

Også korte turer kan gi store natur opplevelser. Mellom Øvre Årdal og Turtagrø går Tindeveien, en flott kjøretur gjennom vestre delen av Hurrungane, der en passerer mektige tinder som Store Soleibotntinden og Store Austbotntinden. Stopper en bilen midtveis på den lange flaten før en kjører nedover mot Turtagrø, kan en følge stien vestover til Berdalsnosi og få oppleve virkelig vestlandsnatur, med praktfull utsikt over Lustrafjorden og Fortundalen.

Berdalsfjellet er en kort tur med utsikt.

Det er høst og vi er i Hurrungane for å oppleve turer med høye og ville fjell. Vi har gått mye i fjellet denne helgen og beina er møre i det vår tur går mot slutten og vi skal vende hjemmover til storbylivet.

På vei langs Tindeveien fra Turtagrø mot Årdal holder vi på å miste pusten over det fantastiske landskapet. Vi har også hørt et rykte som sier at om vi parkerer bilen langs veien på den store flaten før vi passerer Soleibotntinden, kan en oppleve en mektig utsikt ved å følge en merket sti vestover mot Berdalsfjellet.

Selv om beina er møre viser været i Jotunheimen seg fra sin aller beste side. Det er den varmeste høsten i fjellet jeg kan huske og da turen til utsiktspunktet er svært kort tar vi på oss turskoene igjen og setter kursen mot Berdalsnosi.

Det tar ikke lange tiden før vi ankommer utsiktspunktet. Et skikkelig fjordlandsskap kommer til syne, der det plutselig stuper bratt ned mot Berdalen. Her ser vi ned mot Skjolden og Lustrafjorden og langs toppen av fjellene i bakgrunnen ser vi Jostedalsbreen strekke seg utover som et teppe.

Utsikt mot Skjolden og Lustrafjorden. Berdalsfjellet er en kort avstikker fra Tindeveien.

En trenger ikke alltid gå så langt for å få en skikkelig naturopplevelse. Turen fra parkeringen langs Tindeveien til Berdalsnosi tar omtrent 20minutter og med 20 minutter til å la seg forføre av den bratte dalen, tar turen total en time. For oss var dette en flott kort tur før vi tok fatt på den lange kjøreturen tilbake til Oslo. En perfekt avslutning på vårt besøk i Hurrungane - for denne gang.

Tindevegen er en 32 km privat bomvei som er åpen for trafikk normalt fra mai til november. Veien mellom Årdal og Turtagrø og er en populær turistvei som er knyttet sammen med Sognefjellsveien. Veien går langs den vestlige siden av Hurrungane og er det beste utgangspunktet for turer til Soleibotntindane og Austabottstindane. Fra Tindeveien kan en også gå ned i Berdalen mot den gamle fjellgården, og nå turisthytten, Fuglesteg.

Berdalsfjellet har flott beliggenhet mellom Hurrungane´s spisse tinder og Lustrafjorden.
Mot Turtagrø fra Berdalsfjellet.
Soleibotntindane og Austabottstindane.
Dyrhaugsryggen med Skagestølstindene i bakgrunnen.
Berdalsfjellet 1.340 moh.

Berdalsnosi

1.340 moh

61°28′18″N 07°42′51″Ø

Luster, Sogn og Fjordane, Norge

Relaterte artikler
Steindalsnosi Topptur på Sognefjellet med utrolig utsikt Steindalsnosi er en kort og enkel, men svært Les mer
Dyrhaugsryggen På topptur midt i Hurrungane Hurrungane - her finner vi de kvasseste og mest alpine Les mer
Brenibba Skitur til toppen av Brenibba på Jostedalsbreen Brenibba (2.017 moh) er den andre av Les mer
Jostedalsbreen på langs Vårens flotteste fjellskieventyr Turen over den 60 km lange Jostedalsbreen er et Les mer
Lodalskåpa Til toppen av Vestlandsdronningen Lodalskåpa er det karakteristiske fjellet en ser stikker opp som Les mer
Strynefjellet er fjellet mellom Stryn i vest og Sjåk i øst, med sin flotte plassering Les mer
En natt i tårnet på Skåla Skålatårnet en kald vinternatt Skåla er det høyeste fjellet Les mer
Galdhøpiggen - sørvestryggen Omveien opp til toppen av Norges høyeste fjell Galdhøpiggen - Norges tak Les mer

Legg igjen en kommentar